Τρόφιμο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες
Από τα σημαντικότερα συστατικά του είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι ινδόλες, οι ανθκυανίνες και οι σουλφοραφάνες Ανάμεσα στα διάφορα είδη του το μοβ σε σχέση με το άσπρο λάχανο έχει πολύ περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες (όπως ανθοκυανίνες), ενώ και η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C είναι 6 – 8 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του άσπρου.
Πέρα από τη χρησιμότητα των αντιοξειδωτικών για την προστασία των κυττάρων από την γήρανση και από τις ελεύθερες ρίζες, φαίνεται πως οι ινδόλες του μοβ λάχανου ενεργοποιούν μηχανισμούς φυσικής αποτοξίνωσης στον οργανισμό.
Πηγή: neadiatrofis.gr