Τι θα χρειαστείτε:
1 κοτόπουλο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα περαστά στον τρίφτη
4 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
4 αβγά
300 γρ τυρί φέτα
αλάτι-πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο άνηθο και λίγο μαϊντανό
2 πακέτα φύλλο πίτας χωριάτικο (αν μπορείτε ανοίξτε μόνοι σας τα φύλλα)
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράστε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, τα σκόρδα και αλατοπιπερώστε!
Αφού βράσει αφαιρέστε τις πέτσες, ξεψαχνίστε το και κόψτε το ψαχνό σε κομμάτια.
Τσιγαρίστε τα πράσα με αλάτι και πιπέρι σε λίγο λάδι και μόλις τα κατεβάσετε από τη φωτιά ρίξτε τον άνηθο, το μαϊντανό. Αφήστε να κρυώσει λίγο και ρίξτε μέσα το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λαδώστε ένα ταψί και στρώστε τρία φύλλα από κάτω αλειμμένα με λάδι. Βάλτε γέμιση και καλύψτε με άλλο φύλλο από πάνω. Ξανά βάλτε γέμιση και ξανά καλύψτε με φύλλο. Αυτό θα το κάνετε 5 φορές.
Αφού ρίξετε και την τελευταία γέμιση θα καλύψετε με 3 φύλλα από πάνω και λαδώστε τα καλά. Χαράξτε σε κομμάτια και ψήστε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
Πηγή: mothersblog.gr