Λιγότερο αλλεργιογόνοι οι ωμοί ξηροί καρποί
Ας μην ξεχνάμε ότι οι αλλεργίες στα φιστίκια αφορούν το 1 στα 50 παιδιά και μπορούν να φτάσουν να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή τους.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας ίσως εξηγούν και το γιατί οι αλλεργίες στα φιστίκια είναι πολύ εντονότερες στη Δύση, όπου τα τρώμε κατά κανόνα ψημένα, ενώ στην Ανατολή, όπου καταναλώνονται ωμά, βραστά ή τηγανητά, είναι λιγότερες.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι όσον αφορά στο ψήσιμο φταίει ότι δημιουργούνται τόσο υψηλές θερμοκρασίες, ώστε αλλάζει η σύσταση του φιστικιού με τέτοιον τρόπο που μπερδεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλούνται αλλεργικές αντιδράσεις.
Πηγή: vita.gr