Το πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθεί το νομοσχέδιο που θα καθορίζει το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εν όψει της κατάθεσής του, μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Το νέο σύστημα, θα κινείται στο πλαίσιο της συνταγματικότητας, αφού θα λαμβάνει υπ’όψιν τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.
Όπως σημειώνει, ωστόσο, το υπουργείο, διατηρείται σταθερή η θέληση της ηγεσίας του «για τη σημασία της έκφρασης γνώμης των ίδιων των εκπαιδευτικών για τους συναδέλφους τους που διεκδικούν τη διεύθυνση των σχολικών μονάδων». Έτσι, το σχέδιο νόμου θα προβλέπει τη διατύπωση της γνώμης των εκπαιδευτικών για τους υποψήφιους. Η γνώμη αυτή, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, θα αποτελεί στοιχείο που το συμβούλιο επιλογής συνεκτιμά κατά τη συνέντευξη.
Αναλυτικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πλαίσιο επιλογής θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες μοριοδότησης για τους υποψηφίους:
α) Επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση (πτυχία, μεταπτυχιακές σπουδές, επιμορφώσεις κ.ά)
β) Υπηρεσιακή κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία (διδακτική υπηρεσία, καθοδηγητική, διοικητική εμπειρία κ.ά.)
γ) Συνέντευξη ενώπιον του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για σχολεία αρμοδιότητάς της που υποβάλλει την υποψηφιότητά του.
localStorage.clear();
Πηγή