Δευτέρα , 6 Ιανουάριος 2025

Πρωτοσέλιδο στη Vogue η πρώτη γυναίκα αρχηγός αστυνομίας του Λονδίνου

Ένα «μοντέλο», που δύσκολα θα περίμενε να συναντήσει κανείς στις σελίδες ενός περιοδικού μόδας, παρουσιάζει η βρετανική Vogue στην τελευταία της έκδοση: την πρώτη γυναίκα αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου.

Η αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ ποζάρει φορώντας τη στολή της και προσελκύει τα βλέμματα στις σελίδες του διάσημου εντύπου, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος που τιμά τις γυναίκες οι οποίες έχουν διακριθεί στον τομέα τους.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η 56χρονη Ντικ είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων του Λονδίνου στα 188 χρόνια της ιστορίας τους και πήρε τα ηνία του οργανισμού, που απαριθμεί 43.000 αστυνομικούς και διοικητικό προσωπικό, φέτος τον Απρίλιο.

Η Κρεσίντα Ντικ, μια έμπειρη αξιωματικός στην αντιτρομοκρατική μονάδα, είχε μια δύσκολη αρχή μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί την φονική πυρκαγιά στο κτίριο Γκρένφελ στο κεντρικό Λονδίνο, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι.

«Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο όταν φοράς τη στολή σου. Αναλαμβάνεις ένα ρόλο να παίξεις, να είσαι ήρεμη, να ηγείσαι των άλλων ανθρώπων, να προχωράς μπροστά όταν όλοι οι άλλοι τρέπονται σε φυγή. Σε κάνει να νιώθεις, όχι ότι είσαι θαρραλέος, αλλά ναι, “αυτή είναι η δουλειά μου”», λέει η Ντικ στη Vogue.

Η νέα αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου άρχισε να εργάζεται ως αστυνομικός στη Σκότλαντ Γιαρντ το 1983. Με τα χρόνια ανελίχθηκε στην ιεραρχία κι αναδείχθηκε στην πλέον υψηλόβαθμη αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής μονάδας, ενώ διετέλεσε διευθύντρια για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η Κρεσίντα Ντικ περιέγραψε ότι η φωτιά στο Γκρένφελ και οι πρόσφατες επιθέσεις στο Ουεστμίνστερ και τη Γέφυρα του Λονδίνου ισοδυναμούσαν για εκείνη με πολλές ώρες εργασίας, ωστόσο το ηθικό των στελεχών ασφαλείας παρέμεινε στα ύψη.

«Είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση, περισσότερο σε σύγκριση με το παρελθόν, της στήριξης προς την αστυνομία. Δεν μπορείς να περπατήσεις στον δρόμο χωρίς οι πολίτες να μην σε προσεγγίζουν και να σου σφίγγουν το χέρι λέγοντάς σου “σε ευχαριστώ για όσα κάνεις”. Όλοι λένε το ίδιο» τόνισε.

localStorage.clear();


Πηγή