Δευτέρα , 6 Ιανουάριος 2025

Το σκέφτεται ο Θεοχαρόπουλος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Ανοικτό άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, το ενδεχόμενο να είναι κι αυτός υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνό της ΕΡΤ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του στις αρχές Σεπτεμβρίου, την περίοδο που θα ανοίξουν οι επίσημες διαδικασίες με την ανακοίνωση της επιτροπής Αλιβιζάτου για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία.

«Περιμένω να δω τις διαδικασίες, να δω ποιου φορέα θα είναι ο επικεφαλής. Ενός ενιαίου ή ενός πολυκομματικού φορέα; Θέση μου είναι ότι θα πρέπει να είναι ένας νέος ενιαίος φορέας, αλλά εφόσον υπάρξουν διαφωνίες μεταξύ κομμάτων και κινήσεων, δεν υπάρχει πιο δημοκρατικός τρόπος από το να αποφασίσει όλη η βάση της Κεντροαριστεράς, με διπλή κάλπη, αλλιώς δεν θα ξέρουν οι υποψήφιοι σε ποιον φορέα θα είναι υποψήφιοι», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να τοποθετηθούν στο τι θα γίνει μετεκλογικά, υποστηρίζοντας ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς πρέπει να είναι ισχυρός, αυτόνομος χώρος απέναντι τόσο στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ.

«Ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να εγγυηθεί δύο πράγματα, την εθνική συνεννόηση και τη σταθερότητα. Ταυτοχρόνως όμως, επειδή υπήρχε και χρόνια διακυβέρνηση του τόπου από φορείς αυτού του χώρου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Σε αυτή την πορεία, ο στόχος είναι να είμαστε αυτόνομοι. Όποιος έχει στόχο να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη, δεν έχει παρά να πάει κατευθείαν στον κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το συνέδριο που διοργάνωσε η προεδρία της Εσθονίας, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε ανιστόρητη την ταύτιση ναζισμού και κομμουνισμού, ενώ αναφέρθηκε σε ένα νέο εθνικό διχασμό που ξαναέρχεται στο προσκήνιο, που είναι «ακριβώς το αντίθετο από ό,τι χρειαζόμαστε σήμερα». «Χρειαζόμαστε εθνική συνεννόηση, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μιλούν με όρους παρελθόντος. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, σήκωσαν το συγκεκριμένο ζήτημα και δημιούργησαν εμφυλιοπολεμικούς όρους σε ένα θέμα πολύ σοβαρό», τόνισε.

localStorage.clear();


Πηγή