Μη διστάζετε, είναι το ευκολότερο σημείο μιας συνταγής: φτιάξτε τη δική σας, πεντανόστιμη ζύμη, στη στιγμή.
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο κρύο
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγο νερό κρύο
Εκτέλεση
- Βάλτε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και προσθέστε σε κομμάτια το κρύο βούτυρο
- Το κρύο βούτυρο τρίβεται πιο δύσκολα αλλά είναι κατάλληλο για τη ζύμη
- Προσθέστε το αλάτι
- Τρίψτε το αλεύρι και το βούτυρο με τα δάχτυλα, να ενωθούν
- Κάντε μια τρυπούλα στο αλεύρι και προσθέστε σταδιακά λίγο κρύο νερό
- Οσο νερό πάρει -Θα δείτε τη ζύμη σας να σχηματίζεται
- Δουλέψτε την λίγο με τα χέρια, κάντε μια μπάλα, είναι έτοιμη!
- Τυλίξτε την σε διαφάνεια και βάλτε την λίγο στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσετε την τάρτα σας
- Ρίξτε λίγο αλεύρι σε επιφάνεια πριν απλώστε την ζύμη
- Τόσο εύκολο!
Το μυστικό επιτυχίας μιας ζύμης: Το βούτυρο και το νερό πρέπει να είναι πραγματικά κρύα
Οσοι προσέχετε την διατροφή σας, χρησιμοποιείστε αλεύρι ολικής.
Πηγή