Κυριακή , 22 Δεκέμβριος 2024

Σουφλέ με μπρόκολο και ζαμπόν

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μεγάλο πακέτο φρυγανιές
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 10 φέτες τυρί γκούντα
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • ½ μπρόκολο κομμένο σε κύβους
  • 400 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
  • 4 αυγά
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε το μπρόκολο για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεσαίο ταψί βάζουμε μια στρώση φρυγανιές βουτηγμένες στο γάλα, βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το τυρί και το ζαμπόν, την ντομάτα, το μπρόκολο ξανά φρυγανιές και τέλος το τριμμένο τυρί.
  3. Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε το σουφλέ. Ψήνουμε το σουφλέ για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς με αέρα.

Source link