Προτείνω κάτι ελαφρύ και νόστιμο, για το ξεφούσκωμα μετά τις γιορτές.
Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο σε κύβους
- 1 φλυτζάνι φακές, βρασμένες al dente
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλυτζάνι σπανάκι baby
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ρόδι
- 2 μανταρίνια σε φέτες, ξεφλουδισμένες (ή πορτοκάλι)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τις φακές, σε κατσαρόλα, με ένα κομμένο κρεμμύδι και αλάτι για 1 ώρα
- Αν επιλέξετε χοντρές, πράσινες φακές, είναι ακόμη καλύτερες
- Σουρώστε τις φακές, κρατήστε στο ψυγείο αν περισσεύουν
- Καθαρίστε και ετοιμάστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε τα καλά, με αλάτι και πιπέρι
- Γαρνίρετε με το ελαιόλαδο και το ρόδι
- Αν σε αυτή τη σαλάτα προσθέσετε ένα βραστό αυγό ή φέτα γίνεται πραγματικά γκουρμέ πιάτο
- Ιδανική σαλάτα για να χορτάσει κάποιος, χωρίς να πάρει γραμμάριο!
Πηγή