Πιάτο με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση
Υλικά για 2-4 άτομα
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
– 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
– 1 κούπα ντομάτες τριμμένες
– 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
– ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
– 300 γραμμάρια φετουτσίνι
– Πράσινο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Αλατίστε και αφήνετε να βράσει μέχρι το νερό να κοχλάσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα φετουτσίνι και βράζετε για ακριβώς 8 λεπτά. Ανακατεύετε τακτικά μετά από 4 λεπτά για να μην κολλήσουν. Πριν τα στραγγίξτε κρατήστε ½ φλιτζάνι από νερό της κατσαρόλας και μετά στραγγίξτε.
2. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να ετοιμάστε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύετε.
3. Πασπαλίστε με δυόσμο, μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Μαγειρεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Στη συνέχεια ρίχνετε τα φετουτσίνι μαζί με το νερό της κατσαρόλας που κρατήσατε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε την παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει.
5. Γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.