Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον άντρα Αιγόκερω δεν ισχύει το «ό,τι βλέπεις, παίρνεις», αφού φροντίζει να συντηρεί μια εικόνα σοβαρότητας, ενίοτε και ψυχρότητας για να φαίνεται «αλώβητος». Η πραγματικότητα όμως είναι κάπως διαφορετική. Διάβασε παρακάτω τα μυστικά που κρύβει, που ενδεχομένως να αλλάξουν και την άποψή σου γι’ αυτόν.
Θέλει να τον θαυμάζουν και να τον επαινούν
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι ότι μπορεί να τα καταφέρει άψογα με ό,τι αναλάβει. Θέλει όμως να ακούσει και το «μπράβο» του. Μια αγκαλιά, ένα «μωρό μου, συγχαρητήρια» έχει πολύ μεγάλη αξία γι’ αυτόν και του δίνει το ψυχολογικό boost να συνεχίσει την δύσκολη ανάβασή του προς την κορυφή.
Όσο γερνά μαθαίνει…
Είναι αρκετά έξυπνος και φιλομαθής, αλλά το παίζει αυθεντία. Εκείνη η φράση του «άσε, ξέρω» μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα, όμως, δεν είναι ξεροκέφαλος κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αν του αποδείξεις ότι είναι λάθος, και συγγνώμη θα ακούσεις και θα αλλάξει αμέσως στάση.
Είναι αυστηρός, αλλά…
… επειδή κι ο ίδιος δεν έχει το αλάθητο του Πάπα, δείχνει κατανόηση. Όμως το θέμα είναι να το παραδεχτείς και να μην αρχίσεις τα ψέματα και τις δικαιολογίες γιατί εκεί αισθάνεται ότι τον περνάς για χαζό και προσπαθείς να τον κοροϊδέψεις, οπότε εκεί είναι που τα παίρνει τελείως.
Ο χαρακτήρας του Αιγόκερω μετρημένος σε ποσοστά
Είναι αρκετά παρορμητικός
Κι όμως, παρότι δεν του φαίνεται, οι παρορμήσεις του είναι αρκετές και έντονες. Αυτό που πριν έπινε νερό στο όνομά του, μπορεί μετά να το καταδικάσει, αν δει ότι δεν ισχύει. Ή εκεί που ορκιζόσουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει ή να δεχτεί κάτι, να κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Είπαμε, δεν είναι ο άντρας «ανοιχτό βιβλίο», γι’ αυτό μην κάνεις το λάθος να τον κατατάξεις στα «σίγουρα».
Όσο μεγαλώνει, μικραίνει
Ο Αιγόκερως γεννιέται μεγάλος και παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Σταδιακά όμως, αναγνωρίζοντας τις ικανότητές του, αποκτά την αυτοπεποίθηση που του έλειπε. Εκεί αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι έχει ξοδέψει τα νιάτα του στα «πρέπει» και το γυρνάει στα «θέλω». Γελάει περισσότερο, διασκεδάζει, έχει πολύ λιγότερο άγχος με τη δουλειά ή δεν τον ενδιαφέρει το τι θα πουν οι άλλοι. Δεν αποκλείεται να βγάλει και παλιμπαιδισμό (Κωνσταντάρας ένα κάτι).
Κύριος ήρθε, κύριος δε θα φύγει
Είναι ευαίσθητος και σαφώς πονάει, ανεξάρτητα από την εικόνα «δε με αγγίζει τίποτα», οπότε αν τον πληγώσεις ή προδώσεις την εμπιστοσύνη του, ξέχνα τον Κύριο καθωσπρέπει και συγκρατημένο που γνώρισες. Θα οργιστεί, αλλά δε θα υψώσει τον τόνο της φωνής του (το φρύδι μπορεί), ούτε θα αρχίσει τα μπινελίκια και τα βρισίδια. Θα σε κάνει ψυχολογικά κουρέλι, με την αιχμηρή του γλώσσα και το ύφος «ξερνάω και που σε βλέπω», καταρρακώνοντάς σε. Εννοείται ότι μετά γι’ αυτόν έχεις πεθάνει, δεν υπάρχεις, δεν τον ενδιαφέρεις.
Πηγή