Πεντανόστιμη, κλασική συνταγή, καλύτερη με χοντρά μακαρόνι.
Υλικά
- 500 γραμμάρια μακαρόνι
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
- 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
- 2 κουταλιές σούπας βότκα
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι
- Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι ροδίστε το σκόρδο με το ελαιόλαδο -Προσθέστε το μπούκοβο και αλάτι, ανακατέψτε για 3 λεπτά
- Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
- Βράστε τα μακαρόνι σε αλμυρό νερό, σουρώστε καλά και ρίξτε τα στο τηγάνι
- Προσθέστε την βότκα και την κρέμα γάλακτος
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 1 ως 2 λεπτά, ώστε τα μακαρόνι να απορροφήσουν τη σάλτσα
- Γαρνίρετε με μαϊντανό και παρμεζάνα και σερβίρετε
Πηγή