Τρίτη , 17 Δεκέμβριος 2024

Σοκολατένια σφαίρα με σοκολάτα Belcolade

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Ετοιμάστε μια γλυκιά έκπληξη στον αγαπημένο σας Βαγγέλη ή Ευαγγελία που γιορτάζουν, φτιάχνοντας ένα ιδιαίτερο γλυκό.

Για τους εορτάζοντες της επόμενης εβδομάδας μια σοκολατένια σφαίρα βασισμένη στη γνήσια Βέλγικη σοκολάτα Belcolade, θα εκτοξεύσει τις γευστικές αισθήσεις σας.

Ο pastry chef Μιχάλης Μαυρομουστάκης μοιράζεται μαζί μας για την ημέρα του Ευαγγελισμού μια ξεχωριστή συνταγή για να δημιουργήσετε Hazelnut Bomber.

Υλικά

Για το pate a bombe

  • 50 γρ. κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. αβγά
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. νερό

Για την praline mousse

  • 260 γρ. Praline noissette 50% Patisfrance
  • 100g κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. Pate a bombe
  • 200 γρ. Milk chocolate selection Belcolade
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • 35 γρ. ζελατίνα ασημένια

Για το sponge noissete

  • 350 γρ. βούτυρο 82%
  • 120 γρ. Milk chocolate selection Belcolade
  • 275 γρ. αβγά
  • 370 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 280 γρ. ψημένα φουντούκια κομμένα

Για το nutty filling

  • 200 γρ. Praline noissette 50% PatisFrance
  • 50 γρ. Milk chocolate selection Belcolade

Για το cover milk and nut

  • 200 γρ. Milk chocolate selection Belcolade
  • 200 γρ. βούτυρο κακάο Belcolade
  • 20 γρ. φυστικέλαιο
  • 180 γρ. ψημένα φουντούκια κομμένα
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

Για το pate a bombe

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τα αυγά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι στους 121οC.

Για την praline mousse

  1. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την πραλίνα και την σοκολάτα και ομογενοποιούμε.
  2. Προσθέτουμε την ζελατίνα και ομογενοποιούμε.
  3. Ενσωματώνουμε στο μίγμα την Pate a Bombe και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Για το sponge noissete

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την σοκολάτα.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το προηγούμενο μίγμα.
  3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα φουντούκια.
  4. Ψήνουμε στους 175οC για 15-18′.
  5. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε σχήμα λουλουδιού.

Για το nutty filling

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα και προσθέτουμε ανακατεύοντας την πραλίνα.
  2. Την τοποθετούμε σε καλούπια με σχήμα ημισφαίριο.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το cover milk and nut

  1. Λιώνουμε χωριστά την σοκολάτα και το βούτυρο κακάο.
  2. Τα ενώνουμε και προσθέτουμε το φυστικέλαιο και τα φουντούκια.

Δομή

  1. Βάζουμε την Praline Mous μέσα στα σοκολατένια ημισφαίρια κατά το ήμισυ και προσθέτουμε και το Nutty Filling. Τα βάζουμε να παγώσουν.
  2. Βγάζουμε τα σοκολατένια ημισφαίρια από τις φόρμες τα κολλάμε μεταξύ τους  και τα βουτάμε μέσα στο Cover Milk & Nut.
  3. Τοποθετούμε τις σοκολατένιες σφαίρες στο Sponge noissete και διακοσμούμε με κομματάκια σοκολάτας και μερικά φύλλα χρυσού.

 Λίγα λόγια για τον Chef

Belcolade

Ο Μιχάλης Μαυρομουστάκης είναι pastry chef στο ζαχαροπλαστείο La Galerie στην Λεμεσό της Κύπρου. Υπήρξε pastry chef στο Meridien στη Λεμεσό μέχρι το 2012. Έχει Χρυσό μετάλλιο από Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Pastry Chef και έχει κατακτήσει την 4η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ζαχαροπλαστών υπό την αιγίδα της WACS.

– Ποια η προτίμηση σας σε σοκολάτα για τις δημιουργίες σας;

H Belcolade είναι για εμένα μια από τις καλύτερες μάρκες σοκολάτας στον κόσμο. Παράλληλα με τις Origin σοκολάτες που παρασκευάζει μπορεί να καταταχτεί σίγουρα στις 3 πρώτες. Σου δίνει την δυνατότητα να παρασκευάσεις προϊόντα με ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα. Επίσης ένας άλλος καταλυτικός παράγοντας είναι το «value for money» στην κατηγορία της γκάμας Selection που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για τις ευρείες παρασκευές.


Source link