Παρασκευή , 20 Δεκέμβριος 2024

Στριφτή τυρόπιτα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία έτοιμο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα και την μυζήθρα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  3. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρά με ένα πινέλο.
  4. Λαδώνουμε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Κατά μήκος του φύλλου απλώνουμε με κουτάλι λίγη γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο χαλαρά σε ρολό.
  5. Στη συνέχεια το στρίβουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε σαλίγκαρο. Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού.
  6. Όμοια τυλίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, συνεχίζοντας τον σαλίγκαρο από εκεί που σταματήσαμε.
  7. Συνεχίζουμε μέχρι η πίτα να γίνει ένας μεγάλος σαλίγκαρος. Περιχύνουμε με το λάδι που περίσσεψε από το άλειμμα των φύλλων.
  8. Ψήνουμε σε  για μιάμιση ώρα, να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια.

Source link