Σας αρέσουν τα φρέσκα και απλά γεύματα; Ετοιμάστε ένα καρπάτσιο μοσχαριού.
Δηλαδή πολύ λεπτές φέτες ωμού μοσχαριού, που συνοδεύονται από σος λεμονιού, παρμεζάνα και ρόκα.
Δείτε πόσο εύκολα γίνεται. Απλά, ακολουθήστε προσεκτικά τα βήματα.
Υλικά
- 500 γραμμάρια φιλέτο μοσχάρι
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες
- 300 γραμμάρια σαλάτα ρόκα
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- Λίγο κουκουνάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το κρέας φιλέτο σε σακούλα τροφίμων και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να κόβεται εύκολα
- Στο μεταξύ, πλύντε τη ρόκα και ετοιμάστε τη σάλτσα: Βάλτε σε μπολ τον χυμό 1 λεμονιού, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Χτυπήστε τη σος με πηρούνι ελαφρά και βάλτε την στο ψυγείο
- Κόψτε την παρμεζάνα σε φλούδες, λεπτές
- Βγάλτε το κρέας από την κατάψυξη και κόψτε σε πολύ λεπτές λωρίδες, όσο πιο λεπτές μπορείτε
- Βάλτε κάθε φέτα σε δύο διαφάνειες και χτυπήστε για να γίνει ακόμη λεπτότερη
- Κάντε την ίδια διαδικασία για κάθε φέτα
- Τοποθετήστε τις φέτες σε πιατέλα, ρίξτε την σος, προσθέστε όμορφα την ρόκα και την παρμεζάνα
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, έτοιμο το καρπάτσιο!
Πηγή