.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 2 άτομα
- 250 ml ζωμός κοτόπουλου
- 80 ml σάλτσα σόγιας
- 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 55 γρ. μηλόξυδο
Για το κοτόπουλο τεριγιάκι
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
Για το σερβίρισμα
- ρύζι Jasmine ή Basmati στον ατμό
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- καβουρδισμένο σουσάμι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τεριγιάκι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι το υγρό να μειωθεί περίπου στο ⅓ και να ρέει ελαφρώς σαν σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο πλάι.
- Βάζουμε ένα wok (ή ένα αντικολλητικό τηγάνι) πάνω στη φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε την κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τις πιπεριές.
- Σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
- Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα από τη δόση τεριγιάκι που φτιάξαμε και σοτάρουμε μαζί με τα υλικά μέχρι να δέσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές πάνω σε ατομικά μπολ με ρύζι ατμού Jasmine ή Basmati.
- Καλύπτουμε με όση σάλτσα απέμεινε στο wok (ή στο τηγάνι) και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.
Source link