.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 10 γρ. νωπή
- 1 φλ. νερό, χλιαρό
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα όπως στη χωριάτικη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 500 γρ. φέτα
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά σε 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το νερό -ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω- και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλά στα δάχτυλα.
- Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας για να τη δουλέψουμε πιο εύκολα.
- Πλάθουμε μια μπάλα, τη ξαναβάζουμε στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30-45 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα, πιέζοντας με τα δάχτυλά.
- Θέλουμε να βγει λεπτή, σαν πίτσα. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τη φέτα και τη ρίγανη και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 45 λεπτά.
Source link