Είναι το κέηκ των παιδικών μας χρόνων, πάντα αγαπημένο.
Το προτείνω λίγο πιο ελαφρύ, με καλή γεύση σοκολάτας, μαλακό όσο πρέπει και με λίγη ζάχαρη.
Υλικά
- 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 55% κακάο)
- 140 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανίλια
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 230 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- 100 ml γάλα
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (μπορείτε να βάλετε γιαούρτι στη θέση της)
Εκτέλεση
- Θερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώστε μια φόρμα για κέηκ
- Κόψτε την σοκολάτα και ζεστάνετε σε μπεν μαρί
- Σε μπολάκι αναμείξτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος -Βάλτε στην άκρη
- Σε άλλο μπολάκι αναμείξτε το αλεύρι και το μπέικιν -Βάλτε στην άκρη
- Σε μπολ ρίξτε μισολιωμένο το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπήστε με κουτάλα ή μίξερ ώσπου να αναμειχθούν πολύ καλά
- Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και κάθε φορά χτυπήστε καλά
- Προσθέστε τα μείγματα αλεύρι-μπέικιν και μετά γάλα-κρέμα, αναμείξτε καλά
- Χωρίστε τώρα το μείγμα στα δύο: στο ένα προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα ενώ στο άλλο προσθέστε το φακελάκι βανίλια
- Ρίξτε στη φόρμα λίγο το ένα, λίγο το άλλο μείγμα. Ολοκληρώστε με το μείγμα βανίλιας
- Βουτήξτε ένα ξυλαράκι στο μείγμα, κάντε 8άρια ώστε να γίνει το μωσαϊκό, κατά μήκος της φόρμας
- Ψήστε για 50 λεπτά
- Αφήστε να κρυώσει ένα 15λεπτο πριν το βγάλετε από τη φόρμα
- Τυλίξτε το καλά με διαφάνεια για να διατηρηθεί μαλακό και αφράτο
Πηγή