«Αυτή τη Φανουρόπιτα θα τη φτιάξει φέτος ΟΛΗ η Ελλάδα» τονίζει μέσω των σόσιαλ μίντια ο Ακης Πετρετζίκης.Μια πανεύκολη συνταγή, όπως αναφέρει, που το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 1 μπολ και 1 σύρμα!
«Βάλτε τη στον φούρνο και απολαύστε την αφράτη και νόστιμη, έτσι όπως ακριβώς πρέπει να είναι».
Η πίτα του Αγίου Φανουρίου είναι μια νηστίσιμη πίτα που φτιάχνεται στην μνήμη του Αγίου και προσφέρεται στους πιστούς. Επίσης έχει επικρατήσει και ως έθιμο να προσφέρεται η πίτα ως μια ευλαβική χειρονομία των πιστών για την εύρεση απολεσθέντων αντικειμένων αλλά και προσώπων.
Ακολουθήστε τις οδηγίες του Ακη Πετρετζίκη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, 250 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα 125 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσει η σόδα.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόδα στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, τα καρύδια, το αλάτι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε ένα βουτυροαλευρωμένο ταψί 25×30 εκ. και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και φύλλα δυόσμου.
Δείτε στο site του Ακη Πετρετζίκη akispetretzikis.com το βίντεο με τις οδηγίες για την παρασκευή της φανουρόπιτας, καρέ καρέ.
Πηγή