Παρασκευή , 11 Απρίλιος 2025

Πατούλης: Η μητροπολιτική διακυβέρνηση είναι το μέλλον της Αθήνας

Η μητροπολιτική διακυβέρνηση είναι το μέλλον της Αθήνας, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας ότι το μοντέλο αυτό, ασκείται σήμερα στρεβλά από την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, σε αυτό το μοντέλο είναι το μέλλον της Αθήνας «και όχι στη διατήρηση ενός αναχρονιστικού συγκεντρωτικού κράτους που δίνει κάποιες αρμοδιότητες, αλλά ελάχιστους πόρους και περιορισμένες δυνατότητες στον εκάστοτε δήμαρχο να ασκήσει τα καθήκοντά του, με συνέπεια οι Δήμοι να μην έχουν οικονομική ανεξαρτησία και λειτουργική αυτοτέλεια».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει επίσης ότι «όσοι ενδιαφέρονται για την πρωτεύουσα θα πρέπει να διεκδικήσουν με όραμα και σχέδιο μία ισχυρή τοπική διακυβέρνηση, όπως εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη».

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Ράλι ανόδου στις ασιατικές αγορές, μετά την τρίμηνη παύση των δασμών του Τραμπ στις περισσότερες χώρες

Ανοδικό ράλι σημείωσαν οι ασιατικές αγορές αντιδρώντας θετικά στην τρίμηνη παύση των λεγόμενων «ανταποδοτικών δασμών» …

Daily-News.GR