Μόνο εάν κάποιος διαθέτει περίσσεια φινέτσα, κομψότητα και αδιαφιλονίκητη γοητεία, μπορεί να γλιτώσει αλώβητος κοινωνικά από ένα τέτοιο παράξενο επεισόδιο, όπως του να σε ‘τσιμπάνε’ πίσω από έναν θάμνο στους κήπους του Παλατιού του Κένσιγκτον, έπειτα από μία υποτιθέμενη νύχτα έρωτα με την πριγκίπισσα Νταϊάνα της Ουαλίας. Ο Όλιβερ Χόαρ, άφησε την περασμένη Τρίτη την τελευταία του πνοή στη Γαλλία, σε ηλικία 73 ετών, θύμα κι αυτός του καρκίνου. Μαζί του στον θάνατο πήρε και τα μυστικά μιας ταραχώδους και ενοχλητικής σχέσης, που απασχόλησε επί πολλά χρόνια τα βρετανικά ταμπλόιντ.
Γνωστός γκαλερίστας, επιφανής ειδικός στην ισλαμική τέχνη, λάτρης του Σουφισμού, ακάματος ταξιδιώτης, που ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο σε αναζήτηση άγνωστων θησαυρών, στα νιάτα του είχε βρει προστασία κάτω από τις φτερούγες της ιρανής πριγκίπισσας Χαμούς Αζοντί-Μπάουλερ, η οποία τον πήρε μαζί της στην Τεχεράνη, όταν αυτός ήταν 20 χρόνων κι εκεί έμαθε να διαβάζει αραβικά και περσικά. Ο Χόαρ έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους εκλεκτούς εραστές της Lady D, που στάθηκε μάλιστα ικανός να διατηρεί παράλληλα μια φιλική και βαθιά σχέση με τον πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας.
Οι δύο τους συναντήθηκαν όταν η Νταϊάνα ήταν 24 χρονών, σε ένα πάρτι στο Κάστρο του Ουΐνσδορ το 1985 με την ευκαιρία των ιπποδρομιών του Άσκοτ. Οι μαρτυρίες θέλουν την πριγκίπισσα εντυπωσιασμένη από τον μελαχρινό εκείνον άνδρα, με το φυσικό μαύρισμα του ταξιδευτή, τον τόσο καλλιεργημένο και μια άκρως συμπαθητική συμπεριφορά, χαρίσματα που του έδιναν τη δυνατότητα να κινείται με άνεση μέσα στα πλαίσια της βρετανικής αριστοκρατίας.
Αν και μαθήτευσε τον εκλεκτό της βρετανικής ελίτ Παν/μιο του Ίτον, το εφαλτήριό του όμως στην υψηλή κοινωνία του το έδωσε ο γάμος του με τη σύζυγό του Diane, μια πλούσια γαλλίδα κληρονόμο, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά και με την οποία παρέμεινε ως τα τέλη της ζωής του, παρά τις θρυλούμενες απιστίες του.
Ο Χόαρ, αντίθετα από τους άλλους άνδρες που πέρασαν από την ερωτική ζωή της Νταϊάνα, χρησιμοποίησε πάντα περιφρονητικό ύφος και ειρωνεία για να απαντήσει στη σωρεία από τις φήμες που κυκλοφορούσαν για την εξωσυζυγική του αυτή περιπέτεια. Πάντοτε αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, αλλά όχι και τον πυρήνα της ίδιας της ιστορίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ήδη απογοητευμένη από μία ζωή με συμβιβασμούς και δεσμεύσεις, εκείνη την εποχή της γνωριμίας τους, η Lady D ονειρευόταν να εγκαταλείψει τα πάντα και να φύγει μακριά με εκείνον τον ώριμο άνδρα, 16 ετών μεγαλύτερό της. Είχε μάλιστα σχεδιάσει να διαλύσει τον γάμο της ταυτόχρονα με το διαζύγιο της κουνιάδας της, δούκισσας της Υόρκης Σάρα Φέργκιουσον.
Μεταξύ τους, οι δύο γυναίκες για να αναφερθούν στον γκαλερίστα αναφέρονταν με την κωδική ονομασία Tregunter Road, την οδό που βρισκόταν η πολυτελής κατοικία του Χόαρ και της συζύγου του στο αριστοκρατικό προάστιο του Τσέλσι.
Ο Χόαρ δεν σκόπευε ποτέ να εγκαταλείψει τη σύζυγό του
Με μία μικρή λεπτομέρεια, όμως: ο ίδιος ο Χόαρ δεν σκόπευε ποτέ να εγκαταλείψει τη σύζυγό του και το ειδύλλιο έληξε σύντομα, ενάντια στη βούληση και τις επιθυμίες της Νταϊάνας. Μάλιστα εκείνην την εποχή, ο γκαλερίστας δέχθηκε έως και 300 ανώνυμες και ενοχλητικές κλήσεις στο τηλέφωνο του σπιτιού του. Στα τηλεφωνήματα αυτά δεν μιλούσε κανένας, και ούτε υπήρχαν μηνύματα. Μόνο σιωπή.
Η αστυνομική έρευνα ανίχνευσε τις τηλεφωνικές γραμμές και στην έκθεσή της καταγράφονταν κάποια από τα φορητά τηλέφωνα που ήσαν καταχωρημένα στο όνομα της Νταϊάνας Σπένσερ, ή ανήκαν σε τηλεφωνικούς θαλάμους κοντά στο Παλάτι του Κένσινγκτον, την επίσημη κατοικία της πριγκίπισσας. Ο Χόαρ μετά την ενημέρωσή του απέσυρε την καταγγελία. Τίποτε, καμμία λεπτομέρεια σχετικά με αυτό το επεισόδιο δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρη.
Στη διάσημη τηλεοπτική συνέντευξή της στον Μάρτιν Μπασίρ, η Ντιάνα απρόθυμα παραδέχτηκε τότε ότι είχε τηλεφωνήσει στο σπίτι του Χόαρ τουλάχιστον έξι φορές. Το επεισόδιο αυτό μπορεί να αμαύρωσε εν μέρει της πριγκίπισσας, αλλά μόλις που άγγιξε τον ίδιον τον γκαλερίστα.
Μετά το θάνατο της Νταϊάνα, ο Χόαρ και ο πρίγκιπας Κάρολος ανανέωσαν τους όρκους φιλίας τους, ένα παραπάνω δείγμα του περίεργου τρόπου με τον οποίο η βρετανική ανώτερη τάξη αντιμετωπίζει τις εξωσυζυγικές υποθέσεις, αλλά και τρανή απόδειξη του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα των δύο ανδρών.
Ο Κάρολος δεν κατάλαβε ποτέ τον λόγο που η Ντιάνα, την οποία πάντα κοίταζε αφ’ υψηλού, θα μπορούσε να προκαλέσει το ενδιαφέρον ενός τόσο καλλιεργημένου και εκλεπτυσμένου άνδρα. Ο δε Χόαρ, από την πλευρά του αποδείχθηκε ένας διαπρύσιος υποστηρικτής του πρίγκιπα της Αγγλίας, ακόμα και στις πιο ευάλωτες στιγμές του, μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς.
Η Lady D ουδέποτε αναγνώρισε δημόσια τον δεσμό της με τον Όλιβερ Χόαρ, σε αντίθεση είχε τους άλλους άνδρες που σχετίσθηκε, συμπεριλαμβανομένων του αξιωματικού του Ιππικού Τζέιμς Χιούιτ, του χειρουργού Χασνάτ Χαν και του Ντόντι αλ Φαγέντ, της τελευταίας και δραματικής σχέσης της, στο πλάι του οποίου βρήκε τον θάνατο στις 31 Αυγούστου 1997 σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Παρίσι.
Πηγή φωτογραφίας: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
localStorage.clear();
Πηγή