Αφράτα και μυρωδάτα κέικ που ξετρελαίνουν με τη γεύση τους
– 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
– 1 κούπα σπορέλαιο
– 1 κούπα ζάχαρη
– 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1/2 κούπα πραλίνα φουντουκιού
– 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
– 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
– Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
– Μια πρέζα αλάτι
– 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
– 1 φλιτζάνι ανακατεμένη ζάχαρη με κανέλα
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ -εκτός από το αλεύρι- και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
3. Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε μέχρι τη μέση τις θήκες. Στη συνέχεια βάζουμε από 1 κουταλιά του γλυκού μερέντα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο από το μείγμα cupcakes.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρετε και βουτάτε τα μάφινς σε λιωμένο βούτυρο και μετά στο μείγμα ζάχαρης – κανέλας.