Υλικά για 6 άτομα
Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα τύπου Digestive αλεσμένα
- 75 γρ. (5 κουταλιές) λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
- 350 γρ. άσπρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
- ½ φλ. ζάχαρη
- 900 γρ. τυρί κρέμα
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 φακελάκι βανίλια
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε αρχικά τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και πιέζετε το μίγμα να καλύψει τον πάτο μια φόρμας με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκατοστών.
- Την κρατάτε στην κατάψυξη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.
- Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί (σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) ανακατεύοντας συνεχώς.
- Την αποσύρετε από τη φωτιά και την κρατάτε στην άκρη να γίνει χλιαρή.
- Χτυπάτε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει και να λιώσει η ζάχαρη.
- Ύστερα, χτυπάτε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν βάλετε άλλο και χτυπώντας το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα.
- Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.
- Τοποθετείτε στη βάση του φούρνου ένα μεταλλικό ταψί και βάζετε μέσα 3 περίπου δάχτυλα ζεστό νερό (οι ατμοί θα βοηθήσουν το τσίζκεϊκ να μη σκάσει).
- Χαμηλώνετε τον θερμοστάτη στους 150°C και ψήνετε το τσίζκεϊκ για 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Το βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε αμέσως στο ψυγείο για να μη σκάσει.
- Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. Το σερβίρετε σκέτο, ή αν θέλετε με βατόμουρα.
Source link