Υλικά για 6 άτομα
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 μεγάλη βρασμένη πατάτα
- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 3 σκελίδες πολτοποιημένες σκόρδο
- 150 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
- 1 τριμμένο κρεμμύδι ξερό
- 1 – 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Κόβετε αρχικά τις μελιτζάνες κατά μήκος, τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά να ξεπικρίσουν και τις σουρώνετε.
- Βράζετε την πατάτα με την φλούδα και μόλις βράσει την ξεφλουδίζετε προσεκτικά και την πολτοποιείτε.
- Βάζετε το καλαμποκέλαιο σε τηγάνι να κάψει και ξεκινάτε να τηγανίζετε τις μελιτζάνες.
- Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να βγάλουν το περιττό λάδι.
- Μουλιάζετε το ψωμί στο νερό μέχρι να μαλακώσει, το στύβετε καλά και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με την πολτοποιημένη πατάτα, την τριμμένη καρυδόψιχα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν κρέμα.
- Απλώνετε αρκετή ποσότητα από το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της τηγανιτής μελιτζάνας και τυλίγετε σε σφιχτό ρολό. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
- Στο σημείο που τελειώνει το ρολό βάζετε από μια οδοντογλυφίδα για να το στερεώσετε και σερβίρετε.
Source link