Τα επεισόδια και οι καταστροφές που σημειώθηκαν στην πόλη στις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καταδικάστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια των ανακοινώσεων, σχολίασε πως «συνελήφθησαν παιδιά ηλικίας 16 – 17 ετών. Καλά κατέβηκαν στη διαδήλωση, αλλά να βάλουν φωτιά στο εργοτάξιο του Μετρό και στη Θεολογική Σχολή είναι επιεικώς απαράδεκτο. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Καίνε κάδους, χαλάνε βιτρίνες και πεζοδρόμια. Επικρατεί ανομία που δεν είναι αποδεκτή» ανέφερε.
Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε από τους συναδέλφους του να καταδικάσουν τα επεισόδια. «Κατέκαψαν τον κόσμο και κατέστρεψαν τη Θεολογική Σχολή, έκαψαν τον πανεπιστημιακό χώρο. Θα πρέπει να το καταγγείλουμε. Να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας; Όπως καταδικάζουμε κάθε μορφής βία θα καταδικάσουμε κι αυτό. Έχουν προνόμιο να μπαίνουν και να καίνε; Υπάρχουν καλά και κακά επεισόδια;» αναρωτήθηκε.
Η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» τόνισε πως «δεν είναι λύση μόνο η αστυνομία. Δεν θεωρώ ότι υπήρχε η αιτία για να προκαλέσουν τέτοιες εκτεταμένες καταστροφές τόσο μικρές ομάδες».
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Δελής υποστήριξε πως «κάθε χρόνο ζούμε έναν περίεργο θεσμό, την αναβίωση των λεγόμενων ‘Κουκουλοφόρων’. Μια χαρά κρατούν και εξυπηρετούν αυτούς που τα καταγγέλλουν και αυτούς που συμμετέχουν».
Ο Κωνσταντής Σεβρής, από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», είπε πως «η λογική των λίγων για καταστροφή της δημόσιας περιουσίας όχι μόνο είναι λανθασμένη», αλλά «αντιθέτως προκαλεί το αίσθημα στην κοινωνία για μεγαλύτερης έντασης καταστολή».
localStorage.clear();
Πηγή