Συνταγή με απλά υλικά για τις ημέρες της νηστείας
– 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 150 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
– 2/3 κούπας ηλιέλαιο
– 2 1/2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
– 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1 1/2 κούπα ζάχαρη
– 1 1/4 κούπα ταχίνι
– 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
– 100 γραμμάρια δάκρυα σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να λιώσουν. Αφαιρείτε από την εστία την κατσαρόλα.
2. Με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας τη ζάχαρη, το ταχίνι, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Στη συνέχεια προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και απλώστε το σε ένα τετράγωνο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τέλος αφήνετε τα μπράουνις να κρυώσουν και σερβίρουμε.