Υλικά για 6 άτομα
- 200 γρ. μύρτιλα
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο
- 265 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 8 κρόκους αβγών
- 1 αβγό
- 3 βανίλιες (φρέσκες)
- 2 κουταλιές λικέρ μύρτιλο
- 6 κουταλιές σαντιγί
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Φτιάχνετε μια ομοιόμορφη ζύμη με 250 γρ. αλεύρι, 150 γρ. βούτυρο, 65 γρ. ζάχαρη και το αβγό και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ανοίγετε φύλλο, το βάζετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄ στους 175° C.
Για την κρέμα
- Χτυπάτε τους κρόκους με 100 γρ. ζάχαρη και ανακατεύετε με το υπόλοιπο αλεύρι.
- Βράζετε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα μπαστουνάκια βανίλιας ανοιγμένα.
- Αφού βράσει το γάλα, αφαιρείτε τις βανίλιες και το ρίχνετε μέσα στα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς, επαναφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και το λικέρ.
- Όταν κρυώσει, βάζετε και τη σαντιγί και γεμίζετε με την κρέμα την τάρτα, γαρνίρετε με τα μύρτιλα και τη βάζετε στο ψυγείο.
Source link