H καρδιακή νόσος είναι ένα ζήτημα που δεν απασχολεί ιδιαίτερα τις νεαρές γυναίκες.
Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ωτσόσο, οι νεαρές γυναίκες δεν φαίνεται να προβληματίζονται για το ζήτημα και δεν εξετάζουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας, οι διαταραχές διάθεσης, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, ανησυχούν περισσότερο τις νέες γυναίκες από ό,τι η καρδιακή νόσος. Επιπλέον, το 90% των ερωτηθέντων δεν γνώριζε καν ότι οι καρδιακές παθήσεις ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα που τις αφορά.
Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 330 νέες γυναίκες ηλικίας 15 έως 24 ετών, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 80% των γυναικών δεν ανησυχούσε για τις καρδιακές παθήσεις. Είναι πιο εύκολο κάποιος να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο προβλημάτων που θεωρεί ότι τον αφορούν, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα ψυχικής υγείας. Αντίθετα, ενώ οι καρδιακές παθήσεις μπορούν να επηρεάσουν ένα άτομο σε οποιαδήποτε ηλικία, συνήθως θεωρούμε ότι δεν μας αφορούν όταν είμαστε νέοι. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες τονίζουν τη σημασία της λήψης προληπτικών μέτρων με απώτερο στόχο τη μακροζωία.
Η άσκηση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Δεν χρειάζεται να περνάτε ώρες στο γυμναστήριο. Μία σύντομη βόλτα σε καθημερινή βάση, αρκεί για να βελτιώσετε τη λειτουργία της καρδιάς σας.
Εξίσου σημαντικό ρόλο για την πρόληψη των καρδιαγγειακών προβλημάτων παίζει η διατροφή. Πρέπει να είναι ισορροπημένη και να δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τα «καλά» λιπαρά.
Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα συμπτώματα εμφράγματος διαφέρουν σημαντικά για τις γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι αντί για πόνο στο στήθος και δύσπνοια, που είναι τυπικά συμπτώματα των καρδιακών προσβολών στους άνδρες, οι γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν ναυτία, κόπωση και αυξημένους καρδιακούς παλμούς.
Πηγή: mindbodygreen.com
Διαβάστε επίσης:
Έμφραγμα: Δείτε τις τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο κατά 80%! (video)
Ιχθυέλαια: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος & εγκεφαλικού
Αυξομειώσεις βάρους, πίεσης, χοληστερόλης, σακχάρου: Ποιοι οι κίνδυνοι για την υγεία
Πηγή