Σε βλέπουμε… Ο ήλιος έχει βγει και δεν έχασες στιγμή. Πήγες στην παραλία και στις εξοχές και ξάπλωσες για να «μαζέψεις» λίγη βιταμίνη D. Φόρεσες ελπίζουμε αντηλιακό αν και μπορεί να ήταν το περσινό σου. Μήπως είχε λήξει; Μήπως είχε χαλάσει; Είναι σωστό να χρησιμοποιείς παλιά αντηλιακά; Ώρα να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις, τώρα που ο ήλιος θα λάμπει περισσότερο κάθε μέρα.
Αρχικά πρέπει να ξέρεις πως τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξεις. Ο μέσος όρος ζωής των αντηλιακών είναι ένας χρόνος αλλά αυτό ισχύει μόνο αν δεν τα ανοίξεις. Από τη στιγμή που το προϊόν θα εκτεθεί στον αέρα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Η προστασία που σου παρέχει μειώνεται δραστικά και αν το έχεις σε μέρη με πολλή ζέστη όπως για παράδειγμα το μπάνιο ή το αυτοκίνητό σου, τότε η σύστασή του χαλάει γρηγορότερα. Πως θα καταλάβεις όμως ότι ένα αντηλιακό έχει χαλάσει;
Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις είναι αλλαγή στη σύστασή του. Μπορεί να έχει «σβολιάσει» ή να έχει γίνει υδαρό. Τα λευκά αντηλιακά μάλιστα μπορεί να έχουν κιτρινίσει. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί η αλλοίωση στη σύσταση να συνοδεύεται από μυρωδιά…Τι μπορεί να πάθεις λοιπόν αν χρησιμοποιήσεις αντηλιακό που έχει λήξει ή χαλάσει; Τα αντηλιακά χάνουν τις προστατευτικές τους ιδιότητες και αυτό σημαίνει πως σε αφήνουν ευάλωτη στον ήλιο και τη βλαβερή ακτινοβολία. Ναι, υπάρχει πιθανότητα να καείς. Οι περιπτώσεις στις οποίες η επιδερμίδα αντιδρά στα αλλοιωμένα συστατικά είναι λίγες αλλά αν η δική σου είναι ευαίσθητη ίσως να μην πρέπει να το ρισκάρεις. Τσέκαρε λοιπόν τη σύσταση του αντηλιακού σου, μύρισέ το και φρόντισε να το αποθηκεύσεις σε δροσερό μέρος. Και φυσικά πάρε ένα καινούργιο… με τον ήλιο δεν παίζουμε!
Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το απόλυτο τρικ για να κάνεις τέλεια λεύκανση δοντιών στο σπίτι
Θα σε κάνουμε βασίλισσα. Ακολούθησέ μας στο Instagram!