Το γκριζάρισμα των μαλλιών είναι μια φυσιολογική διαδικασία που συνήθως ξεκινά μετά τα 35.
Φυσιολογικά οι τρίχες περιέχουν κύτταρα που παράγουν μελανίνη, δίνοντας χρώμα στα μαλλιά. Με την πάροδο των χρόνων, η συγκέντρωση και η λειτουργία αυτών των κυττάρων φθίνει και αρχίζει ο αποχρωματισμός των μαλλιών.
Παρόλο που το γκριζάρισμα αποτελεί φυσιολογική διαδικασία, υπάρχουν πολλοί εξωγενείς παράγοντες που επισπεύδουν τη διαδικασία.
Δείτε ποιοι είναι οι βασικοί:
Πηγή: Reader’s digest
Διαβάστε επίσης:
Γκριζάρισμα μαλλιών: Τα τρία στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σας
Δώστε τέλος στην τριχόπτωση και το γκριζάρισμα με… σκόρδο
Οι τροφές που καθυστερούν τα γκρίζα μαλλιά
Πηγή