Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
- 1 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
- 2 αυγά
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
Για την επικάλυψη
- 1 1/2 ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 2 κ. σ. νερό
- 1 κ. γλ. βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 165 βαθμούς.
- Τοποθετείστε σε ένα μπολ το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τοποθετείστε το μείγμα στο ειδικό ταψί για ντόνατς.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8- 10 λεπτά.
Για την επικάλυψη
- Σε ένα μπολ χτυπήστε την ζάχαρη άχνη με το λιωμένο βούτυρο, το νερό και την βανίλια.
- Βουτήξτε τα ζεστά ντόνατς μέσα στο γλάσο, αφήστε να «στραγγίξουν» πάνω από το μείγμα και τοποθετείστε σε μία λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν.
Source link