Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 1 κ. γλ. πάπρικα
Για της σος αβοκάντο
- 2 αβοκάντο
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι
- Χυμό από ένα λάιμ
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
- Μαρινάρετε τα φιλέτα σολομού στο παραπάνω μείγμα και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ψήστε το σολομό στο γκριλ σε ψηλή φωτιά, για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
- Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείστε το αβοκάντο, το κρεμμύδι, το χυμό από λάιμ, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Απλώστε τη σος αβοκάντο πάνω από κάθε φιλέτο σολομού και γαρνίρετε με κόλιανδρο.
Source link