Το πέστο βασιλικού ταιριάζει πάρα πολύ στα καλαμαράκια, χαρίζοντας τους γεύση και άρωμα. Συνοδεύστε το πιάτο με ρύζι, σπαγγέτι ή λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες.
Υλικά
- 600γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
- Για το πέστο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα ετοιμάζετε το πέστο. Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, 3 κουταλιές νερό και τα χτυπάτε.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού, το κεφαλοτύρι, το κουκουνάρι αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τις ροδέλες των καλαμαριών. Προσθέτετε λίγο νερό και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αδειάζετε το πέστο στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Πηγή: olivemagazine.gr