Δροσερή επιλογή με απλά υλικά
– 2 μεγάλα μάνγκο γύρο στο 1 κιλό
– 250 γραμμάρια νερό
– 200 γραμμάρια ζάχαρη
– Χυμό από 1/2 λεμόνι
– 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα μάνγκο από τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
2. Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε με τα μάνγκο ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο).
3. Αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.