Εύκολη και γρήγορη επιλογή για όλες τις ώρες
Υλικά για 2-4 άτομα
– 1 φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα
– 1 φλιτζάνι φράουλες
– 1 ματσάκι ρόκα (τα τρυφερά φύλλα)
– ½ αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
– 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
– ½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
– Αλάτι
– Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Παίρνουμε το μπλέντερ και βάζουμε μέσα τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά και με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε τη σως για τη σαλάτα μας.
2. Στη συνέχεια βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα με λίγο αλάτι και πιπέρι και το ψήνουμε γυρνώντας το στη διάρκεια του ψησίματος και από τις δύο πλευρές.
3. Μόλις ροδίσει καλά και είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Διαφορετικά ψήνουμε το κοτόπουλο στον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά.
4. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
5. Παίρνουμε το ½ αγγούρι και το κόβουμε σε φέτες κατά μήκος. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
6. Η σαλάτα μπορεί να σερβιστεί σε πιατέλα βάζοντας στη μέση τα φρέσκα φύλλα ρόκας, στη μια άκρη τις φέτες κοτόπουλου, δίπλα το αγγούρι και πάνω από τα υλικά αυτά τις φράουλες. Μόλις ολοκληρώσουμε την τοποθέτηση των υλικών στην πιατέλα περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως.