Υπάρχουν κάποια πράγματα που ντρεπόμαστε να μοιραστούμε ακόμη και με το γιατρό μας…
Επειδή όμως η υγεία μας προέχει, πρέπει να βρούμε το θάρρος να εκμυστηρευτούμε στον ειδικό την ενόχληση που μας ταλαιπωρεί, όχι μόνο για να μάθουμε πού οφείλεται αλλά κυρίως για να βρούμε αποτελεσματική ανακούφιση.
1. Υπερβολική εφίδρωση
Οι περισσότεροι άνθρωποι παράγουν κατά μέσο όρο ένα λίτρο ιδρώτα την ημέρα. Τα άτομα με υπεριδρωσία όμως μπορεί να παράγουν έως και δεκαπλάσιες ποσότητες ιδρώτα. Η υπερβολική εφίδρωση, ασχέτως του επιπέδου δραστηριοποίησης ή του στρες που μπορεί να αντιμετωπίζει το άτομο, συνήθως υποδεικνύει ότι δυσλειτουργούν οι ιδρωτοποιοί αδένες, συγκεκριμένα ότι βρίσκονται σε συνεχή διέγερση. Η υπεριδρωσία μπορεί να εκδηλώνεται τοπικά (π.χ. μόνο στις μασχάλες) ή να είναι γενικευμένη. Οι πιθανές αιτίες της υπεριδρωσίας είναι αρκετές, από μια λοίμωξη έως ορμονικές διαταραχές, κι έτσι η ορθή διάγνωση κρίνεται απαραίτητη για να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.
2. Πόνος κατά τις κενώσεις
Η συνηθέστερη αιτία του πόνου είναι οι αιμορροΐδες. Η καταπόνηση λόγω δυσκοιλιότητας σχεδόν πάντα εντείνει το πρόβλημα, καθώς δημιουργούνται μικρο-τραύματα στη γύρω περιοχή.
3. Δυσοσμία του κόλπου
Όταν διαταράσσεται η φυσιολογική μικροχλωρίδα του κόλπου μπορεί να αναπτυχθούν υπερβολικά τα βακτήρια που υπάρχουν στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του γυναικείου σώματος. Συνήθης επιπλοκή της υπερβολικής ανάπτυξης των βακτηρίων είναι η δυσοσμία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
4. Αλλαγές στις θηλές
Αλλοιώσεις στο χρώμα, την όψη ή την υφή του δέρματος και υγρά που εκκρίνονται από τη θηλή θα πρέπει να αξιολογούνται άμεσα από το γιατρό. Οι μεταβολές αυτές μπορεί να οφείλονται σε ορμονική διαταραχή ή σε αντίδραση σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, υπερβολικό στρες, πρόβλημα στο θυρεοειδή ή πρόβλημα στα νεφρά.
5. Ακράτεια
Μπορεί να εμφανιστεί έπειτα από την έντονη σωματική άσκηση ή λόγω βήχα, φτερνίσματος, γέλιου ή ανύψωσης αντικειμένου με μεγάλο βάρος. Η ακράτεια μπορεί να είναι επίσης αποτέλεσμα της αποδυνάμωσης των μυών της πυελικής χώρας ή ουρολοίμωξης. Η ακράτεια μπορεί να αντιμετωπιστεί, αφού βέβαια διαπιστωθεί ποια είναι η υποκείμενη αιτία της.
Πηγή: onmed.gr