Πρωτότυπος και εκρηκτικός συνδυασμός
– 1 κουτί κρέμα γάλακτος για σαντιγί με λιπαρά
– 1 ζαχαρούχο γάλα
– 1 εβαπορέ γάλα με λιπαρά
– 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλάκι ζάχαρη χτυπημένα στο μούλτι.
– 1/2 κούπα πετιμέζι ροδιού
Εκτέλεση
1. Στον κάδο του μίξερ και στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τη σαντιγί μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά.
2. Στο μούλτι ρίχνουμε τη μαστίχα μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο.
3. Ρίχνουμε το εβαπορέ, μαζί με το πετιμέζι ροδιού και τέλος τη κοπανισμένη μαστίχα. Τα χτυπάμε για λίγο ακόμα.
4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του παρασκευαστή. Στη συνέχεια τοποθετούμε το παγωτό στη κατάψυξη με μια μεμβράνη από πάνω για 2-3 ώρες.
5. Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε σε ένα μπολ 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια. Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα του παγωτού ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες.
Πηγή: newsbeast.gr