Η μαγειρική σόδα είναι το αλκαλικό διττανθρακικό νάτριο που χρησιμοποιείται για να φουσκώνει το ψωμί και το κέικ.
Έχει όμως αμέτρητες χρήσεις τόσο στη μαγειρική, όσο και στο σπίτι γενικότερα.
Είναι γνωστή για την αλκαλική της δράση, όταν δηλαδή συνδυάζεται με όξινες ουσίες απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα.
Η σόδα έχει επίσης αποσμητικές, καθαριστικές και λευκαντικές ιδιότητες.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί οικιακές χρήσεις της μαγειρικής σόδας που θα σας λύσουν τα χέρια:
Πηγή