Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
Για τη μαρινάδα
- 1 κ. σ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ. σ. κουρκουμά
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 2 κ. σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- Χυμό από μισό λεμόνι
Για την επικάλυψη μπαχαρικών
- 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ. γλ. κουρκουμά
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 1 κ. γλ. κόλιανδρο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- Αβγό για το πανάρισμα
- 4 φλ. τσαγιού λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Προετοιμάστε τη μαρινάδα σε ένα μπολ ανακατεύοντας όλα τα μπαχαρικά μαζί με το κοτόπουλο.
- Καλύψτε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Προετοιμάστε την επικάλυψη του κοτόπουλου αναμειγνύοντας την τριμμένη φρυγανιά με το τσίλι, τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βουτήξτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο χτυπημένο αβγό και μετά στην επικάλυψη μπαχαρικών.
- Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Τοποθετήστε προσεκτικά τα κομμάτια κοτόπουλου στο λάδι και τηγανίστε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερκά καλά.
- Σερβίρετε με δροσερή σαλάτα και ντιπ της επιλογής σας.
Source link