Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024

Κεράσια στην εγκυμοσύνη: Τα επτά σημαντικά οφέλη που δε γνωρίζατε

Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και ισορροπημένη διατροφή χωρίς φρούτα και λαχανικά, δε γίνεται. Η μέλλουσα μαμά χρειάζεται τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του μωρού.

Τα φρούτα είναι από τις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή διατροφή της μέλλουσας μαμάς. Το καλοκαίρι, υπάρχει πληθώρα φρούτων και ένα από τα αγαπημένα όλων, είναι φυσικά τα κεράσια.

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση κερασιών για την έγκυο και το έμβρυο;

  • Συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος προς τον πλακούντα, ο οποίος παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο στο μωρό.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Καταπολεμά τις πρωινές ναυτίες λόγω της γλυκόξινης γεύσης των κερασιών
  • Καταπολεμά τις δυσκοιλιότητα και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου
  • Συμβάλλει στη χαλάρωση και στη διαχείριση του άγχους
  • Καταπολεμά την αναιμία στην εγκυμοσύνη λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των κερασιών σε σίδηρο
  • Ενυδατώνει τον οργανισμό και προστατεύει από την αφυδάτωση

Η διατροφική αξία των κερασιών

Ένα φλιτζάνι κεράσια περιλαμβάνει:

  • Θερμίδες: 97kcal
  • Υδατάνθρακες: 85g
  • Βιταμίνη C: 18% της ποσότητας που πρέπει να προσλαμβάνουμε καθημερινά
  • Φυτικές ίνες: 3g
  • Πρωτεΐνη: 2g
  • Κάλιο: 10% της ποσότητας που πρέπει να προσλαμβάνουμε καθημερινά
  • Mαγνήσιο: 5% της ποσότητας που πρέπει να προσλαμβάνουμε καθημερινά

Πηγή: parenting.firstcry.com


Πηγή