Υλικά (για 2 μερίδες)
- 700 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
- 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
Για την σάλτσα
- 1 κ. γλ. βούτυρο
- 1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 130 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και πάρτε τα υγρά τους με ένα χαρτί.
- Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε να πάνε παντού.
- Τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλτε πάνω τις φτερούγες, χωρίς να ακουμπάει η μία στην άλλη.
- Ψήστε για 35 λεπτά, αυξήστε την θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήστε για επιπλέον 45 λεπτά.
Για την σάλτσα
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε στο τηγάνι τον φρεσκοκομμένο μαϊντανό και τις φτερούγες κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά.
Source link