Πέμπτη , 7 Νοέμβριος 2024

Σουβλάκι κοτόπουλο: H συνταγή του Ακη Πετρετζίκη που έχει λατρέψει η Τατιάνα Στεφανίδου! | GASTRONOMIE

H φετινή τηλεοπτική χρονιά τελειώνει τυπικά αυτό το Σαββατοκύριακο και για την Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία μέχρι να φύγει για διακοπές απολαμβάνει οικογενειακές στιγμές στο σπίτι της στα βόρεια προάστια.

Αυτή τη φορά η γνωστή παρουσιάστρια αποφάσισε να κάνει μπάρμπεκιου στον κήπο της και μάλιστα επέλεξε να φτιάξει συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για καλαμάκια κοτόπουλο με αέρα Ανατολής.

«Κοτόπουλο Yakitori από τον @akis_petretzikis Τρελαίνεται όλη η οικογένεια», έγραψε στο post που ανέβασε η Τατιάνα Στεφανίδου στο Instagram και μάλιστα έκανε και μια παραλλαγή.

Όπως θα δείτε και στη συνταγή ο Ακης Πετρετζίκης την κάνει στο τηγάνι, όμως η Τατιάνα Στεφανίδου και έψησε τα σουβλάκια σε ένα οικογενειακό μπάρμπεκιου και το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο.

Δείτε την συνταγή που έφτιαξε η Τατιάνα Στεφανίδου:

Υλικά (για 8 – 10 μερίδες):

  • 120 γρ. soy sauce & έξτρα για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. λευκό κρασί ή σάκε
  • 60 γρ. mirin
  • 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, στήθος
  • 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, μπούτι
  • 100 γρ. εντόσθια πουλιών
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα, θα χρειαστείτε:

  • 1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ σε φέτες
  • 1 αγγούρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι σε αρκετό νερό. Αυτό το κάνουμε, για να τραβήξουν υγρασία τα ξυλάκια και να μην προλάβουν να μαυρίσουν και να καούν μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου, το μπούτι και τα εντόσθια σε κυβάκια 2 εκ. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τη soy sauce, τη ζάχαρη, το κρασί και το mirin.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί το κοτόπουλο μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και ξεχωρίζουμε τα «πέταλα» του. Καρφώνουμε στο κάθε καλαμάκι τα κομμάτια κοτόπουλου εναλλάξ με το κρεμμύδι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καλαμάκια 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με τη μαρινάδα τους, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να έχουμε μία παχύρρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε με αγγούρι, έξτρα soy sauce, φέτες λάιμ και πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.


Πηγή