Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από ένα ωραίο πιάτο με αυγά μάτια και πλάι, μπόλικο χωριάτικο ψωμί. Αυτή η συνταγή φτιάχτηκε ακριβώς γι’ αυτό.
Μανιτάρια σοτέ, σκορδάκι και φρέσκο σπανάκι γίνονται η βάση για τα αυγά μάτια που έτσι γίνονται πιο γευστικά και πιο θρεπτικά. Την ίδια ώρα, με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε το παραπάνω ελαιόλαδο στη συνταγή.
Τα μυστικά της συνταγής
Η συνταγή για τα αυγά σε μανιτάρια και σπανάκι είναι πάρα πολύ απλή. Αν κάτι πρέπει να κρατήσετε είναι πως δεν χρειάζεται να ανάψετε τη φωτιά σας στο δυνατό, προκειμένου να μην κάψετε τα λαχανικά σας.
Επίσης, καλό είναι να μην επιχειρήσετε να γυρίσετε τα αυγά στο σκεύος. Σκεπάζοντας το φαγητό για λίγα λεπτά με ένα καπάκι, θα ψηθεί ο κρόκος όσο εσείς το επιθυμείτε.
Υλικά
- 250 γρ μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 150 γρ σπανάκι
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 αυγά
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια να μαλακώσουν
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι. Αν είναι μεγάλη η ποσότητα βάζουμε πρώτα τη μισή και αφού μαραθεί προσθέτουμε το υπόλοιπο. Αλατοπιπερώνουμε όταν το σπανάκι μαραθεί
- Σπάμε τα αυγά πάνω από τα μανιτάρια και το σπανάκι και αφήνουμε να ασπρίσει το ασπράδι τους για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά
- Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη να σταθούν οι κρόκοι
Πηγή