Παρασκευή , 27 Δεκέμβριος 2024

Συνταγή για τα πιο τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια -Το μυστικό βρίσκεται στον χυλό | GASTRONOMIE

Το καλοκαίρι ένας από τους πιο κλασικούς μεζέδες πλάι στη θάλασσα είναι τα τηγανητά κολοκυθάκια και εμείς έχουμε την πιο απλή και εγγυημένη συνταγή.

Η
αλήθεια είναι πως πολλές
φορές τα τηγανητά λαχανικά γίνονται
βαριά και τραβάνε λάδι, κάτι που δεν
αφήνει ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση και
παράλληλα είναι πιο βαρύ για το στομάχι.
Ωστόσο, η συνταγή που ακολουθεί έχει
δυο, τρία μυστικά για να γίνουν απολαυστικά.

Τα
μυστικά της συνταγή

Αρχικά να πούμε πως εφόσον είναι τηγανητά, σαφώς και θα έχουν κάπως υψηλές θερμίδες, σε σύγκριση με μια συνταγή όπου τα κολοκυθάκια ψήνονται στο γκριλ ή στο φούρνο. Αν όμως επιλέξετε ηλιέλαιο και βουτήξετε τα λαχανικά σε αυτό ώστε να ψηθούν πιο γρήγορα μέσα στο καυτό λάδι, τότε θα έχετε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

Επίσης καλό είναι να μην παραγεμίζεται την κατσαρόλα με κολοκυθάκια γιατί έτσι κατεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι που θα αυξήσει το χρόνο που τα κολοκυθάκια μένουν στο λάδι. Τέλος, το κλασικό κι αγαπημένο κόλπο με το χαρτί κουζίνας. Απλώστε σε μια μεγάλη πιατέλα και φροντίστε να ακουμπούν όλα στο χαρτί για μερικά λεπτά, πριν τα μεταφέρετε στο πιάτο σερβιρίσματος.

Και ένα μυστικό ακόμη… έχουμε ξαναγράψει πως το ανθρακούχο νερό, η σόδα είναι ένας τρόπος να δώσετε όγκο και τραγανότητα στο κουρκούτι. Μπορείτε αν θέλετε να ετοιμάσετε τον χυλό με μπύρα αντί για σόδα, αλλά και να πειραματιστείτε με τα αρωματικά και τα μυρωδικά σε αυτό.

Υλικά

  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ σφηνάκι ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι
  • Σόδα (όσο χρειαστεί για να γίνει λείος χυλός) / Περίπου 160ml
  • ½ κιλό κολοκυθάκια

Εκτέλεση

  • Βουτάμε το κολοκυθάκι στο κουρκούτι και ακουμπάμε προσεκτικά στο τηγάνι με το ελαιόλαδο
  • Τηγανίζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά για να δέσει το κουρκούτι και στη συνέχεια συντηρούμε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Αφού γεμίσει το τηγάνι, αφήνουμε 3’ με 4’ λεπτά και γυρίζουμε τα κολοκυθάκια να ψηθούν και από τις δύο πλευρές
  • Βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει όσο περισσότερο ελαιόλαδο γίνεται.

Πηγή