Όλοι θέλουν λίγες περισσότερες μέρες ζωής για τα οπωροκηπευτικά τους, ειδικά αν μιλάμε για ακριβά προϊόντα που χρυσοπληρώνεις.
Και η σοφία της κουζίνας έχει υποδείξει δύο τρόπους, όπως μας λέει το ινστιτούτο Good Housekeeping.
Ο πρώτος είναι να στρώνουμε τον πάτο της φρουτολεκάνης του ψυγείου με χαρτί κουζίνας.
Το χαρτί απορροφά την υγρασία που παράγουν τα λαχανικά όσο ψύχονται. Και είναι αυτή η εξτρά υγρασία που κάνει τα φρέσκα τρόφιμα να χαλάνε πολύ γρηγορότερα.
Ένα παχύ στρώμα χαρτιού κουζίνας βοηθά στη μακροημέρευσή τους και κρατά επιπλέον και τη φρουτολεκάνη πιο καθαρή.
Το δεύτερο έχει να κάνει με τα μήλα. Τα οποία είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ωριμάζουν γρηγορότερα φρούτα και λαχανικά!
Τα μήλα απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες αιθυλενίου (αιθένιο), το οποίο δρα ως φυτική ορμόνη για την ωρίμανση των καρπών. Γι’ αυτό και δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται μέσα στη φρουτολεκάνη. Τα βάζουμε σε πλαστική σακούλα μέσα στο ψυγείο, μακριά από τα οπωροκηπευτικά.
Εξαιτίας του ίδιου αιθυλενίου, το μήλο δρα ευεργετικά στη διατήρηση της πατάτας. Ένα μήλο μέσα σε μια σακούλα με πατάτες σε σκιερό μέρος τις κάνει να διατηρούνται για περισσότερο χρόνο…
Source link