Όσοι έχετε πάει στην Κίμωλο δεν μπορεί να μην έχετε δοκιμάσει τη λαδένια, την κατεξοχήν ελληνική πίτσα με ψωμένια ζύμη και ελάχιστα υλικά. Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε τη συνταγή.
Είναι πεντανόστιμη και ελαφριά και φέτος έκανε θραύση αφού η Κίμωλος είχε την τιμητική της το φετινό καλοκαίρι. Μέχρι και η τηλεοπτική Δρόσω από τις «Αγριες Μέλισσες» ή κατά κόσμον Δανάη Μιχαλάκη φωτογραφήθηκε από τον σύντροφό της την ώρα που απολάμβανε τη λαδένια της στην παραλία.
Το πρωί της Τετάρτης λοιπόν ο Πέτρος Συρίγος έδωσε τη συνταγή για τη λαδένια μέσα από το Πρωινό του ΑΝΤ1.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 260 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κρεμμύδια
- 3 ντομάτες
- 150 ml ελαιόλαδο
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της λαδένιας:
Νηστίσιμο, νόστιμο και παραδοσιακό αρτοσκεύασμα με καταγωγή από την Κίμωλο!
Πηγή