Είναι κάποιες συνταγές που προκρίνουν τη γεύση από την εμφάνιση και άλλες το αντίθετο. Αυτά τα μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου συνδυάζουν και τα δύο απολύτως αρμονικά.
Από την έκρηξη του διαδικτύου και έπειτα, οι συνταγές που μπορεί να ανακαλύψει κανείς είναι αμέτρητες. Τα social media δε, έχουν καταστήσει την εικόνα καθοριστική για να επιλέξει κανείς μια συνταγή. Τι θα είναι όμως μια όμορφη τούρτα, χωρίς αγνά υλικά, γεύση και άρωμα;
Αυτά τα τριαντάφυλλα-μηλόπιτες μπορούν να γίνουν ο πρωταγωνιστής ενός απογευματινού καφέ με φίλους, αλλά και το πιο γευστικό συνοδευτικό για το πρωινό. Γιατί; Γιατί γίνονται εύκολα, είναι σίγουρα πολύ ξεχωριστά στην εμφάνιση και αναμφίβολα πλούσια σε άρωμα.
Μερικά μυστικά
της συνταγής
Ολα εδώ εξαρτώνται από τη μαεστρία σας στο μαχαίρι. Χρειάζεται να κόψετε τα μήλα σε πραγματικά πολύ λεπτές φέτες, αν θέλετε, πρώτον να ψηθούν και δεύτερον να πάρουν το σχήμα τριαντάφυλλου. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαντολίνο ή έναν τρίφτη, αν θέλετε να πετύχετε ομοιόμορφες φέτες.
Η σφολιάτα, που πρόσφατα δείξαμε πως μπορεί να γίνει και στο σπίτι χωρίς ιδιαίτερο μπελά, είναι η βάση, αλλά για να μην είναι στεγνή μπορείτε να τη νοστιμίσετε με λίγη μαρμελάδα. Σε όλες τις συνταγές που βρήκαμε, η πρόταση θέλει βερίκοκο και δεν θα διαφωνήσουμε.
Τέλος, καλό θα ήταν να ψήσετε τα τριαντάφυλλα μέσα σε φορμάκια για μάφιν, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Βίντεο: Δείτε πώς θα τυλίξετε τα μηλοπιτάκια τριαντάφυλλο
Στο βίντεο θα δείτε πώς να τυλίξετε το φύλλο σφολιάτας ώστε να μοιάζει με τριαντάφυλλο, πριν το βάλετε στο φούρνο για να ψηθεί.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 μέτρια κόκκινα μήλα
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- 4 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολ βάζουμε κρύο νερό και τον χυμό λεμονιού. Κόβουμε τα μήλα στη μέση, καθαρίζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε το μήλο στο νερό για να μη μαυρίσει
- Βάζουμε τα μήλα στη φωτιά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Σκοπός μας είναι να μαλακώσουν ελαφρά ώστε να τυλίγονται, αλλά να μη διαλύονται.
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε ελαφρά με έναν πλάστη και κόβουμε κατά πλάτος σε έξι ίσες λωρίδες
- Βάζουμε τη μαρμελάδα σε μπολ και αναμειγνύουμε με 3 κουταλιές νερό. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για ελάχιστα δευτερόλεπτα ώστε να απλώνεται στο ζυμάρι. Απλώνουμε μια κουταλιά κατά μήκος κάθε κομματιού σφολιάτας
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στεγνώνουμε τις φέτες του μήλου
- Στρώνουμε τα μήλα το ένα πλάι στο άλλο, να επικαλύπτονται κατά μήκος του φύλλου και φροντίζουμε η εξωτερική πλευρά να εξέχει από τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με κανέλα
- Διπλώνουμε το κάτω μέρος της ζύμης, ώστε να σκεπάσουμε ένα μέρος της σειράς με τα μήλα. Πιάνουμε από τη μία άκρη και τυλίγουμε σε ρολάκι προσεκτικά, πιέζοντας την άκρη να ενωθεί
- Τοποθετούμε στα φορμάκια για μάφιν και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά. Μπορείτε να σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Πηγή