Δευτέρα , 23 Δεκέμβριος 2024

Αυγό: Ποια είναι τα οφέλη του για τις θηλάζουσες μητέρες; (vid)

Η ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική, όχι μόνο την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και του θηλασμού. Τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνει η νέα μητέρα από τις τροφές που καταναλώνει καθημερινά, περνάνε στο μητρικό γάλα και κατά συνέπεια και στο ίδιο το μωρό.

Το αυγό είναι ίσως η πιο πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, σε φυλλικό οξύ, αλλά και πολύτιμα μέταλλα, όπως είναι το σίδηρο.

Επιτρέπονται τα αυγά την περίοδο του θηλασμού;

Τα αυγά είναι επιτρεπτά στη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας. Την περίοδο του θηλασμού, μία μητέρα μπορεί να καταναλώνει από 3 έως 4 αυγά την εβδομάδα, αρκεί αυτά να είναι καλά μαγειρεμένα.

Ποια είναι τα οφέλη του αυγού για τη θηλάζουσα μητέρα και το μωρό;

  • Η κατανάλωση αυγών την περίοδο του θηλασμού, αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων υγείας.
  • Τα αυγά είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων, όπως οι βιταμίνες Α, Β2, Β12, ο φώσφορος, το σελήνιο, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος κ.α., όλα αναγκαία για την υγεία της νέας μαμάς και του μωρού.
  • Τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε αμινοξέα τα οποία συμβάλλουν στην σωστή λειτουργία του οργανισμού
  • Η κατανάλωση αυγών συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, τόσο της θηλάζουσας μητέρας, όσο και του μωρού.
  • Τέλος, τα αυγά έχουν ευεργετική δράση για την εγκεφαλική λειτουργία και ενισχύουν την όραση.

Πώς μπορείτε να εντάξετε τα αυγά στη διατροφή σας;

Το σημαντικό την ιδιαίτερη αυτή περίοδο είναι τα αυγά που καταναλώνετε να είναι καλά μαγειρεμένα. Ευτυχώς, υπάρχουν ποικίλες συνταγές, για εύκολα και γρήγορα πιάτα με αυγό κι εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες που βρήκαμε στο διαδίκτυο.

Ισπανική ομελέτα με λαχανικά

Αυγά ποσέ με αβοκάντο – Ιδανικό για πρωινό

 

Muffins με αυγά και λαχανικά

 

Πηγή