Τα τρανς λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, όπως κάνουν και τα κορεσμένα λίπη, ταυτόχρονα όμως ρίχνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης, η οποία προστατεύει από τις φλεγμονές και τις καρδιοπάθειες.
Ο λόγος που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στη βιομηχανία τροφίμων είναι επειδή παρατείνουν τη διάρκεια των συσκευασμένων προϊόντων και βελτιώνουν την υφή τους.
Πλέον πολλοί κατασκευαστές τροφίμων έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν την τεχνική της υδρογόνωσης, η οποία παράγει βλαβερά λιπαρά, συνεχίζουν ωστόσο να υπάρχουν σε πολλές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε:
Πηγή