Υλικά
- 8 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 1/2 κιλά κάστανα ξεφλουδισμένα
- 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κλαράκια φρέσκο μαϊντανό
- 2 γαρίφαλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3/4 κ. γλ. ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Με ένα μαχαίρι σχηματίστε ένα σταυρό σε κάθε κάστανο, τοποθετήστε τα σε ένα μικρό ταψί με 1/4 φλ. τσαγιού νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τα.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε το ζωμό κοτόπουλο, τα κάστανα και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
- Βάλτε το μαϊντανό, τα γαρίφαλα και τη δάφνη σε ένα σακουλάκι μαγειρικής και ρίξτε τα στην κατσαρόλα.
- Σιγοβράστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
- Πετάξτε το σακουλάκι με τα μπαχαρικά και τοποθετήστε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε μέχρι η σούπα να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Ρίξτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε τη σούπα και πάλι στην κατσαρόλα και ζεστάνετε ελαφρώς.
- Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένα κάστανα και σερβίρετε.
Source link